asparuhovo logo

Новини

Във връзка с изплащането на възнаграждения на членовете на секционните избирателни комисии, участвали в произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27.10.2019г. и II тур на 03.11.2019г. Ви информираме, че изплащането ще започне на 15.11.2019г. в сградата на район „Аспарухово“ след 9:00 в кабинет 608, ет. 6.

За получаване на сумите е необходимо да представяте:

1. Удостоверенията, издадени от ОИК, за членство в СИК.
2. Лична карта.

Изплащания на възнаграждения ще се осъществяват:

Всеки делничен ден от 9:00 до 12:00 и от 13:00 до 17:00.

Продължава активно да се работи по ул. „Стара Загора“ и ул.„Средец“ в район “Аспарухово”. Предвижда се ремонтните дейности и реконструкция на двете улици и междублокови пространства да приключат до края на месец ноември. Ще бъдат рехабилитирани 3743 м2 от пътната настилка. При ремонта е заложена подмяна на 953 линейни метра големи бордюри, както и 480 линейни метра градински бордюри. Паралелно с това се изграждат паркоместа и джобове за съдове за битови отпадъци, предвидено е и поставяне на 392 м2 паркорешетки на тревна фуга. Предстои цялостна подмяна на 2156 м2 пешеходни тротоари.

Започна основен ремонт, реконструкция и преустройство на спортните площадки на открито в ОУ „Кап. Петко Войвода“ в кв. „Галата“ и СУ „Любен Каравелов“ в кв. „Аспарухово“. Пилотна спортна площадка бе изградена в двора на ОУ „Христо Ботев“ и вече радва своите посетители.

Проектите се изпълняват като част от ангажимента на кмета Иван Портних за обновяване на спортните игрища в 16 варненски училища. Целта на начинанието е откритите пространства в дворовете на училищата да бъдат използвани от повече ученици за повишаване на двигателната и спортната им култура, както и съоръженията да бъдат свободно използвани от гражданите в часовете след учебните занятия.

Започва изпълнението на планирания текущ ремонт пред ДКЦ „Св. Иван Рилски“ на ул. „Народни будители“ в Район „Аспарухово“. По проекта е предвидено изграждане на допълнително паркоместа пред поликлиниката, част от които за трудноподвижни хора, разполагане на пейки и облагородяване на прилежащата зона с градинка зад спирката на градския транспорт. В пространството между читалището и сградата на поликлиниката ще бъде изградена разделителна пешеходна алея за улеснение на преминаващите. В рамките на проекта е заложено обновяване на стълбичките пред ДКЦ-то, като за по-трудноподвижните е предвидена наклонена пътека за достъп до сградата.

От днес започва обновяване на цветните фигури в Район „Аспарухово“. Стартира засаждането на есенни цветя от вида „виола“, които са устойчиви на студ. Поетапно ще бъдат подменени цветята на кръговото кръстовище на бул. „Народни будители, тези до пасарелката, пред административната сграда на района, както и в новата зона до игрището на ул. „Мара Тасева“.