asparuhovo logo

Новини

По повод постъпили сигнали за липсващо осветление на улиците „Белгород“, „Орел“, „Курск“ и „Ростов“ бе направена проверка. Констатирана бе повреда на кабел, която беше отстранена през изминалата седмица. На 29.11. (петък) възникна повторна авария, която наложи нова проверка. Установено бе, че при извършване на изкопни дейности по захранване на новострояща се жилищна сграда на ул. „Ростов“ са нанесени щети по кабел от електропреносната мрежа на уличното осветление. Проведени са разговори с фирмата изпълнител, като депозита за извършване на прокопавания е задържан до приключване на обекта. Аварията, беше отстранена още днес (02.12.2019г.), първият работен ден на новата седмица. Благодарим за проявеното търпение и разбиране.

През изминалата седмица (на 28.11. и 29.11) бяха подадени няколко сигнала за ВиК аварии към Район „Аспарухово“. Същите бяха незабавно насочени към ВиК дружеството, като проблема на ул. „Кирил и Методий“ над блок №36 беше отстранен своевременно. Съвместната проверка на кмета и специалистите през почивните дни констатира, че другите повреди са по-сериозни, като два екипа работят за отстраняването на авариите днес (02.12.) – единият на улиците „Янтра“ и Места“, другият – на ул. „Мара Гидик“.

Пътуващ Коледен базар започва днес от Аспарухово. Пространството пред ДКЦ “Св. Иван Рилски” ще оживее в дните от 02.12. до 08.12.2019 г.

Посетителите на Коледния базар ще могат да се насладят на различни вкусотии, както местни, така и типичните за някои западни култури. Част от щандовете ще предлагат традиционното и ароматно греяно вино, приготвено по оригинална рецепта, немски вурстчета, български наденички и суджуци, понички, шишчета с плодове, потопени в белгийски шоколад, унгарски козуначени коминчета на дървени въглища, сувенири и други. За най-малките гости има предвидени многобройни забавления- детска въртележка, лов на снежни човечета, снимки с Дядо Коледа. За доброто настроение и коледен дух ще допринасят любими тематични песни и красива празнична украса.

Базарът е на разположение на посетителите всеки делничен ден до неделя (8.12.2019) от 16 ч. до 21 часа, през почивните дни - от 10 ч. до 22 ч.

До 4 декември движението при км 117 на Аспаруховия мост в посока Варна ще се осъществява в една лента поради ремонтни дейности на дилатационна фуга.

Ограничава се движението в активната лента, като трафикът се пренасочва в изпреварващата лента.

Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. АПИ апелира шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да спазват пътната сигнализация.

Снимки от задръстванията се публикуват ежедневно в групата "Виждам те КАТ-Варна".

Благодарности към кмета на Община Варна, г-н Иван Портних и администрацията на район „Аспарухово“ изразиха гражданите от сдружение на собствениците от ул. „Искър“ 43. Те са първите с реализиран проект за озеленяване на междублокови пространства в района. По инициатива на кмета на Община Варна – Иван Портних и с решение №1649-10 (39) на Общински съвет Варна бе приета Наредба за финансово подпомагане на „Проекти за озеленяване и благоустрояване“, свързани с подобряване състоянието на зелените площи, собственост на Община Варна.

Днес, заедно с домоуправителя - г-жа Донка Хаджиева, огледахме изпълнението на проекта. Живущите в блока на ул. „Искър“ 43 вече имат възможност да се наслаждават на ново място за отдих пред входа, а от пролетта и на оформените живи плетове от лагерстремия, хризантеми и рози.

До края на месец ноември предстои оглед и приемане изпълнението на останалите одобрени проекти за озеленяване на междублокови пространства на територията на район „Аспарухово“.