asparuhovo logo

Новини

През изминалата седмица (на 28.11. и 29.11) бяха подадени няколко сигнала за ВиК аварии към Район „Аспарухово“. Същите бяха незабавно насочени към ВиК дружеството, като проблема на ул. „Кирил и Методий“ над блок №36 беше отстранен своевременно. Съвместната проверка на кмета и специалистите през почивните дни констатира, че другите повреди са по-сериозни, като два екипа работят за отстраняването на авариите днес (02.12.) – единият на улиците „Янтра“ и Места“, другият – на ул. „Мара Гидик“.

Facebook

Пътуващ Коледен базар започва днес от Аспарухово. Пространството пред ДКЦ “Св. Иван Рилски” ще оживее в дните от 02.12. до 08.12.2019 г.

Посетителите на Коледния базар ще могат да се насладят на различни вкусотии, както местни, така и типичните за някои западни култури. Част от щандовете ще предлагат традиционното и ароматно греяно вино, приготвено по оригинална рецепта, немски вурстчета, български наденички и суджуци, понички, шишчета с плодове, потопени в белгийски шоколад, унгарски козуначени коминчета на дървени въглища, сувенири и други. За най-малките гости има предвидени многобройни забавления- детска въртележка, лов на снежни човечета, снимки с Дядо Коледа. За доброто настроение и коледен дух ще допринасят любими тематични песни и красива празнична украса.

Базарът е на разположение на посетителите всеки делничен ден до неделя (8.12.2019) от 16 ч. до 21 часа, през почивните дни - от 10 ч. до 22 ч.

Facebook

До 4 декември движението при км 117 на Аспаруховия мост в посока Варна ще се осъществява в една лента поради ремонтни дейности на дилатационна фуга.

Ограничава се движението в активната лента, като трафикът се пренасочва в изпреварващата лента.

Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. АПИ апелира шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да спазват пътната сигнализация.

Снимки от задръстванията се публикуват ежедневно в групата "Виждам те КАТ-Варна".

Facebook

Благодарности към кмета на Община Варна, г-н Иван Портних и администрацията на район „Аспарухово“ изразиха гражданите от сдружение на собствениците от ул. „Искър“ 43. Те са първите с реализиран проект за озеленяване на междублокови пространства в района. По инициатива на кмета на Община Варна – Иван Портних и с решение №1649-10 (39) на Общински съвет Варна бе приета Наредба за финансово подпомагане на „Проекти за озеленяване и благоустрояване“, свързани с подобряване състоянието на зелените площи, собственост на Община Варна.

Днес, заедно с домоуправителя - г-жа Донка Хаджиева, огледахме изпълнението на проекта. Живущите в блока на ул. „Искър“ 43 вече имат възможност да се наслаждават на ново място за отдих пред входа, а от пролетта и на оформените живи плетове от лагерстремия, хризантеми и рози.

До края на месец ноември предстои оглед и приемане изпълнението на останалите одобрени проекти за озеленяване на междублокови пространства на територията на район „Аспарухово“.

Facebook

Във връзка с изплащането на възнаграждения на членовете на секционните избирателни комисии, участвали в произвеждането на изборите за общински съветници и за кметове на 27.10.2019г. и II тур на 03.11.2019г. Ви информираме, че изплащането ще започне на 15.11.2019г. в сградата на район „Аспарухово“ след 9:00 в кабинет 608, ет. 6.

За получаване на сумите е необходимо да представяте:

1. Удостоверенията, издадени от ОИК, за членство в СИК.
2. Лична карта.

Изплащания на възнаграждения ще се осъществяват:

Всеки делничен ден от 9:00 до 12:00 и от 13:00 до 17:00.

Facebook