asparuhovo logo

Новини

Уважаеми съкварталци и гости на район „Аспарухово”,

Намираме се във време на изпитания. Важно е в подобен момент да сме отговорни, както за собственото си здраве, така и за това на хората, които се нуждаят от помощ. В нашия район живеят възрастни, самотни и болни хора, инвалиди, които нямат на кого да разчитат и се налага сами да си купуват храна и лекарства. Нека заедно помогнем на всеки, който има нужда от помощ.

Аз, като Кмет на район „Аспарухово”, заедно с общинските съветници от района имаме готовност да се отзовем и да организираме доставки по домовете на лекарства и храна на самотно живеещи възрастни и трудно подвижни хора, които нямат близки. Телефонът за връзка с нас е 0885/455-886 и 052/370-023

Кметът на Район „Аспарухово“ г-н Ивайло Маринов посети днес детските градини, яслата, училищата, читалищата и пенсионерските клубове на територията на кв. „Аспарухово“ и кв. „Галата“. Поводът за посещението беше наближаващият празник 1-ви март. Заедно с пожеланията за здраве, сили и много пролетно настроение кметът подари по една голяма мартеница на всички представители на институциите, които те да закичат по места.

Уважаеми граждани,

Във връзка с предоставена информация от НИМХ – Варна, Ви уведомявам, че се очаква чувствителна промяна на времето - бурен вятър, бързо понижение на температурите, валеж от дъжд, който ще премине в сняг.
Най-значително влошаване във времето се очаква за вечерта на 5-ти, нощта срещу 6-ти и на 6-ти февруари през деня.
През нощта срещу четвъртък и в четвъртък през деня със силен и бурен вятър от север ще нахлува студен въздух, очаквани максимални пориви 20-25 м/сек. Валежите навсякъде ще преминават в сняг, ще се образува снежна покривка, която в Североизточна България ще достигне 20-30см. По пътищата и по откритите места ще има виелици и навявания. Температурите ще продължат да се понижават и през целия ден ще са около и под нула градуса. В края на деня валежите ще спират. Най-късно по крайбрежието, облачността от запад временно ще намалее.
На 8-ми и 9-ти февруари ще е много студено с минимални температури от минус 10 до минус 5 градуса и във вътрешността на района снежната покривка ще се запази.

Сигнали за аварии, бедствия, инциденти се приемат от Дежурен район „Аспарухово“ – тел.052/370-023 и Оперативния дежурен на Община Варна на тел.052/820 112.

Информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа може да се получава от уебсайта на агенцията (API.bg) и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

С уважение,
ИВАЙЛО МАРИНОВ
Кмет на Район „Аспарухово”