asparuhovo logo

Новини

Дейностите по косенето в Район „Аспарухово“ продължават. От месец април до 30.08.2019г. на територията на района са реализирани 1256,95 дка. На места приключва 7-мо по ред косене. Основните булеварди „Народни будители“ (без разделителната ивица), „Мара Тасева“ и „Първи май“ са изпълнени по 5 пъти, зоната около ул. „Моряшка“ до бул. „Първи май“ - 6 пъти. В най-значителните по площ терени косенето е осъществено по 4 пъти: междублоковите пространства, жк „Дружба“, ул. „Кирил и Методий“, Северен и Южен пътен възел, пътя за Галата и Ракитника – 2 пъти, както и Аспарухов парк с окосена територия от 70 дка.

Паралелно с коситбата през септември започва и прибирането на есенната шума. С наближаването на новата учебна година вниманието ще се насочи към зоните около детските градини и училищата. Предстои и традиционното за началото на учебния период освежаване на хоризонталната и вертикална маркировки, (където това е необходимо) с оглед заостряне вниманието на шофьорите и повишаване безопасността на децата на пътя.

Започна ремонт на спортните игрища в Аспарухов парк. Общинско предприятие "Спорт" възложи на фирма "Пътстрой" частичен ремонт на компрометираната част от оградата на спортното съоръжение. Предвидена е подмяна на част от елементите, поставяне на нов профил и греди с оглед заздравяване на конструкцията. След приключване на дейностите по укрепването ще бъдат заварени паната и пребоядисани в бяло. Очакваният срок за приключване на ремонта е 10 дни.
На свое заседание на 30 август 2019 г., Областният съвет по сигурността обяви Код „Червено” за 31 август 2019 г., / събота /, заради очаквани високи температури и опасност от възникване на пожари.

След взета проба от вода за микробиологично изследване от минерална чешма до обществена пералня „Багра“ ЕООД, кв. „Аспарухово“, гр. Варна, съгласно протокол №ЛИК-Д388СМБ/10.06.2019 г. от контрол на води на ЛИК при РЗИ-Варна и получени резултати е констатирано, че водата от минерална чешма до обществена пералня „Багра“ ЕООД в кв. „Аспарухово“ не съответства на здравните изисквания по показател: Колиформи-резултат от изпитването – 5/250 ml, при стойност и допуск на показателя по Наредба – 0/250 ml.

С оглед провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки след предписанието, издадено от Регионална здравна инспекция-Варна, питейната вода представлява потенциална опасност за здравето на консуматорите и не следва да се ползва за пиене и приготвяне на храна.

ВНИМАНИЕ!

АФРИКАНСКАТА ЧУМА ПО СВИНЕТЕ ЗАСТРАШАВА БЪЛГАРИЯ!

Прочети повече ...

Видео клип изготвен от БАБХ ...

Всичко за болестта ...