asparuhovo logo

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА ПРОМЯНА НА ВРЕМЕТО

Уважаеми граждани,

Във връзка с предоставена информация от НИМХ – Варна, Ви уведомявам, че се очаква чувствителна промяна на времето - бурен вятър, бързо понижение на температурите, валеж от дъжд, който ще премине в сняг.
Най-значително влошаване във времето се очаква за вечерта на 5-ти, нощта срещу 6-ти и на 6-ти февруари през деня.
През нощта срещу четвъртък и в четвъртък през деня със силен и бурен вятър от север ще нахлува студен въздух, очаквани максимални пориви 20-25 м/сек. Валежите навсякъде ще преминават в сняг, ще се образува снежна покривка, която в Североизточна България ще достигне 20-30см. По пътищата и по откритите места ще има виелици и навявания. Температурите ще продължат да се понижават и през целия ден ще са около и под нула градуса. В края на деня валежите ще спират. Най-късно по крайбрежието, облачността от запад временно ще намалее.
На 8-ми и 9-ти февруари ще е много студено с минимални температури от минус 10 до минус 5 градуса и във вътрешността на района снежната покривка ще се запази.

Сигнали за аварии, бедствия, инциденти се приемат от Дежурен район „Аспарухово“ – тел.052/370-023 и Оперативния дежурен на Община Варна на тел.052/820 112.

Информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа може да се получава от уебсайта на агенцията (API.bg) и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

С уважение,
ИВАЙЛО МАРИНОВ
Кмет на Район „Аспарухово”